Groninger poffert

Poffert is een typisch Gronings boerenstreekgerecht. Een poffert
wordt traditioneel in een zogenaamde poffertpan (ook wel poffert-
trommel genoemd) au bain marie gekookt. Een poffertpan is een
soort hoge tulbandvorm met deksel. De structuur van een poffert
zit tussen cake en brood in. Een plakje poffert kan koud gegeten
worden of lauw warm.

Traditioneel werd het vroeger gegeten met roomboter, licht bruine
suiker of stroop als hoofdmaaltijd. Wanneer men vroeger poffert
over had, werd dit in blokjes gesneden en in de koekenpan opge-
bakken. Dan werd het zelfs een beetje knapperig. Het werd vaak
gegeten uit armoede.

Tegenwoordig wordt de poffert gelijk al wat zoeter en/of hartiger
gemaakt. Evengoed is het nog steeds lekker om te serveren met
roomboter en zoetigheden. We eten het nu vooral bij de koffie en
thee. Bij ons kunt u genieten van een traditionele poffert met kren-
ten, rozijnen en appel, een poffert met blauwe bessen, poffert met
gekonfijt fruit en Amaretto of probeer onze maaltijdpoffert met
spek, rookworst, appel, krenten en rozijnen. Van 1 december t/m 31
december zijn de extra pofferts met oranjesnippers (sinaasappels-
maak) en de pofferts met gekonfijt fruit ook weer verkrijgbaar.

Cadeaupakketten

Bent u op zoek naar een passend boerenkerstpakket of rela-
tiegeschenk voor uw medewerkers en relaties? Of misschien
wilt u iemand verrassen in de decembermaand?

Wij hebben lekkere, lokale en bruikbare pakketten en ge-
schenken voor ieder budget. Wij hebben alvast een aantal
ideeën voor u samengesteld, maar overleggen graag met u,
om te kijken wat de mogelijkheden zijn die bij uw wensen
en/of budget passen.